24 Ekim 2007 Çarşamba

Özlem Alkış ile Anatomi

Anatomi ve Farkındalık

Bu çalışmaların bedenimize sağladığı faydalarına ve Çatı'da yeniden başlamasının güzel yanlarına deyinmek istiyorum.

İnsan bedeni tüm normları ve işlevselliği ile günlük hayatımızda bize hizmet ederken, çeşitli ruhsal ve çevresel -fiziksel- gerilimlerden (stres) maalesef çok kötü etkilenmektedir. Bunlar zamanla tekralanarak ve karmaşıklaşıp, bedenin üzerinde taşınan birer yük haline gelmekte, sonra da olmadık hastalıklara davetiye çıkarmaktadır.

İşte farkındalık arttırıcı bedensel çalışmalar, size bu gerilimlerinizi atmanız için belki biraz yardımcı olabilir. Ancak önemli olan asıl faydalı dönüşüm, sizin alacağınız bedensel sorumluluk ile gösterilenlerin rehberliğinde bedeninizin farkındalığını yükseltmenizle işe başlayabilmek olacaktır. Toplu çalışmalarla edinilen pratik eşliğinde bundan sonraki bedensel hareketliliğiniz anlamında ki eyilimlerinizde ve varoluşunuza açılan kapıdan geçerek güzel bir yolculuğu başlatabilmenizi diliyorum.

Çalışmaların zaman zaman seyrekleşmiş olması, özellikle bu konuya eğilen duyarlı ve tecrübeli bakış açılarına sahip dans sanatçılarımızın yoğun çalışma tempolarının olmasından kaynaklanıyor. Özellikle sonbahar aylarına rastlaması biraz şansızlıkta olsa, şimdilik çalışma programında yer bulmasıyla ve her zaman zihinsel deneyimlerinize yeni ufuklar açacak farkındalıkları geliştirmeye yönelik potansiyeli nedeniyle çalışmaların özellikle yeni katılımcılarımız tarafından kaçırılmaması gerektiğini düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Blog Listem

Telif Hakları

cumhurkocalar@gmail.com İstanbul, Türkiye

Bu veb sitesinde yayımlanan yazılar bu sitedeki orijinal linki verilerek kaynak gösterilmek ve yazarının adı mutlaka belirtilmek kaydıyla, ayrıca bir izin almadan internet üzerinden elektronik ortamda kullanılabilir. Yazıların basılı ortamda kullanımı için yazar izni gereklidir.