2 Ekim 2007 Salı

Dervish - Ziya Azazi

Koşullanmanın sınırlarını zorlayanlarla eşsiz bir buluşma. Anadolu'nun mevlevi semah gösterilerinin çağdaş yorumu. İnsanoğlunun ebedi ve sonsuz evrendeki meditasyonu. Derviş olabilmeyi arzulayanların ustasından dansa davet eden enfes bir yorum..

  • Dans ve koreografi: Ziya Azazi
  • Müzik: Uwe Felchle (part 1) Mercan Dede (part 2)
  • Kostüm: Ischiko
CV:

Ziya Azazi uluslararası sahne sanatları alanında birçok ödüle layık görülmüş bu eserde, geleneksel “sufi dansını”, zihinsel ve fiziksel sınırları zorlayıcı yönünü muhafaza ederek kişisel tarihçesi ile örtüşen estetik ve kinetik bir dile dönüştürüyor. Bu eser, Dervish in Progress (prömiyer, 2004 Barcelona) ve Azab (prömiyer, 2005 Sao Paulo/Brazil) adlı iki kısa solonun birleşiminden oluşan bir gösteridir. CV-->Ziya Azazi (1969, Antakya), 1986’da İstanbul Teknik Üniversitesi’nden maden mühendisi olarak mezun olduktan sonra, kendi kendine jimnastik çalıştı. İlk koreografilerini 1990-1994 yılları arasında İstanbul Şehir Tiyatroları’nda yaptı. 1994 yılında Viyana’ya yerleşti; çağdaş dans ve koreografi çalışmalarını İsmail İvo, Koffi Kokko ve Sebastian Prantl gibi koreograflarla burada sürdürdü. 1999 yılında danceweb bursunu kazandı ve aynı yıl Unterwegs Tabula Rasa adlı eseri ile Avusturya’nın en önemli koreograflarından biri olarak ödüllendirildi. 1999’dan bu yana, dans dağarcığını hafifletmek ve billurlaştırmak; kendi zihinsel ve fiziksel sınırlarına ermek için sufizmin geleneksel danslarını çalışmakta; bunlara dair kendi yorumlarını üretmektedir. Dünyanın birçok ülkesinde eserleri sergilenmiş olan Azazi, sufizmin ritüelistik danslarını batı kökenli doğaçlama dans teknikleri aracılığı ile araştıran atölye çalışmaları yürütmektedir.

Hiç yorum yok:

Blog Listem

Telif Hakları

cumhurkocalar@gmail.com İstanbul, Türkiye

Bu veb sitesinde yayımlanan yazılar bu sitedeki orijinal linki verilerek kaynak gösterilmek ve yazarının adı mutlaka belirtilmek kaydıyla, ayrıca bir izin almadan internet üzerinden elektronik ortamda kullanılabilir. Yazıların basılı ortamda kullanımı için yazar izni gereklidir.