26 Kasım 2007 Pazartesi

Çocuk ve Özgüven eğt. - Murat SEYFİ

Toplumsal projeler (1-Çocuk)
Duyuru

Murat SEYFİ tarafından duyurulan bu Çocuk Eğitimi projesi hakkında, katılıma ilgi oluşturma amacıyla ayrıntılı gelişmelerle size duyurular yapmaya çalışacağım. Eğitimleriyle destek verecek olan herkese şimdiden gönül dolusu teşekkürler..

Murat SEYFİ-Çocuk-1 Duyurusu:

Arkadaşlar bizim ortak proje yaptığımız bir çok okul ve toplum merkezi var; sizlerle ilk konuşmamda 4 okul diye konuşmuştum fakat, sürecin sağlıklı olması ve oluşabilecek problemlerin tespiti açısından biz dernek olarak 2 yerde projeye başlamanın iyi olabileceğini düşündük.

Bu iki yerden birisi zihinsel engellilerin olduğu bir Milli eğitim okulu diğeri de varoşlarda yaşayan ve risk altındaki grubu da içinde barındıran; öğrenci çeşitliliği açısından çok zengin bir yer olan Başbakanlık sosyal hizmetlere bağlı olan Yakacık Toplum Merkezi, orada yapılacak çalışmalar önümüzdeki günlerde daha planlı ve programlı olmamızı ve oluşabilecek sorunlara karşı ne gibi tedbirler almamız gerektiği açısından bize ışık tutacaktır.

Biz dernek olarak proje ile ilgili olarak sponsor arayışları içerisindeyiz fakat pfizer firmesı ile görüştüğümüz zaman 2007 bütçelerinin çoktan kapandığı 2008 için ancak bir şeyler yapılabileceğini, görüşülebileceğini belirttiler .......Biz dernek olarak sponsor bulunsa yada bulunmasa da projeyi yapmak istiyoruz;.....Kendi aramızda yaptığımız konuşmalarda; Seçilen okulların uzak olduğunu göz önüne alarak gelecek eğitimcilere kendimizin oluşturacağı bir bütçe ile yol ve yemek masrafını karşılamak istiyoruz.......

....Seçtiğimiz iki yer ile ilgili bilgiler;

1. Okul Adı:

Öğretmen Şakire Hanım Okulu ve Iş Eğt. Merk.
Sorumlu kişi: Sultan Doğan tel:0 505 467 67 00
Çalışma saatleri hafta içi: 09.00-11.30 12.30-14.30

Öğrenciler ve çalıma alanı ile ilgili Bilgi: Okulumuzda çalışmaların yapılabileceği bir spor salonu var. Bu salon mineflo döşeli; düşüp yaralanmalara karşı koruma amacı ile. Yani çalışmalar için uygun bir salon. Ayrıca çocuklardan da 8 tane seçtim ben ama öğretmen arkadaşlar geldiğinde duruma göre değiştirebiliriz de onların isteğine göre.

Seçtiğim öğrenciler; 1. Ertan : 7 yaşında, down sendromlu (fiziksel engeli yok) 2. Uğur : 15 yaşında, Down Sendromlu ( fiziksel engeli yok) 3. Mert : 13 yaşında, Down Sendromlu ( fiziksel engeli yok) 4. Buket : 11 yaşında, spastik 5. Abdurrahim : 18 yaşında, Down Sendromlu ( fiziksel engeli yok) 6. Barbaros :14 yaşında, fiziksel engeli yok 7. Burak : 10 yaşında, Down Sendromlu ( fiziksel engeli yok) 8. Bilal : 14 yaşında, fiziksel engeli yokç

Bu öğrencileri komut alma kolaylığı açısından ve fiziksel engellerinin olmayışı ya da az oluşu bakımından seçtim ben ama yukarda da söylediğim gibi gelecek olan öğretmen arkadaşların değerlendirmeleri sonucunda değişiklikler yapabiliriz. Ayrıca Okul eğitimcileri de çalışmalara katılmak istiyor.

2. Kurum Adı:

Başbakanlık Sosyal Hizmetler Kurumu, Yakacık Toplum Merkezi
Çalışma saatleri: cumartesi-pazar: 12.30-14.00

Öğrenciler ve çalışma alanı ile ilgili bilgi: Kurumda çalışma yapmaya elverişli çeşitli salonlar mevcud, dans eğitimcisi ile birlikte en uygun yer seçilebilir; Kurumdan 100 ün üzerinde çocuk faydalanıyor. Çocuklar genelde bu bölgede oturan maddi durumu kötü, gecekondularda yaşayan çocuklar;8-10 yaş civarında 10-15 çocuk olacak, bu çocuklar çalışmalara ailelerinin yazılı izni katılacaklar ve aynı zamanda kurum çalışanları da çalışmalara katılmak istiyorlar. Sorumlu kişi Çocuk gelişimci; Sibel Kapan ...tel: 0 505 386 9236

Arkadaşlar biz bu hafta içi resmi yazışmaları hallediceğiz, zaten kurum çalışanları ve bu kurumlardan sorumlu kişilerle sürekli ortak çalışmalar yaptığımız için izin konusunda bir problem yaşanmayacaktır. Ayrıca bana sormak istediğiniz konu ile ilgili bir şey varsa e-posta atabilirsiniz ya da tel: 0 505 906 08 25 gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim... görüşmek üzere..

Görüşmek üzere,
Murat SEYFİ

Hiç yorum yok:

Blog Listem

Telif Hakları

cumhurkocalar@gmail.com İstanbul, Türkiye

Bu veb sitesinde yayımlanan yazılar bu sitedeki orijinal linki verilerek kaynak gösterilmek ve yazarının adı mutlaka belirtilmek kaydıyla, ayrıca bir izin almadan internet üzerinden elektronik ortamda kullanılabilir. Yazıların basılı ortamda kullanımı için yazar izni gereklidir.