5 Kasım 2007 Pazartesi

Galata’da bir C.tesi-Görünürlük3

Sanatçı atölyelerinin açılmasıyla oluşan mekansal algımız

Özverili mesleki yaşantısını sürdürürken, eşine ender rastlanan bu günkü bir etkinlikle atölye kapılarını aralayan sanatçılarla Galata semt halkının ve sanatsever ziyaretçilerin buluşması farklı bir boyut kazanıyor. Bu mekansal algıyı bana en çok hissettiren yer, sadece birkaç katının resim ve seramik atölyelerinden oluştuğu merkezi konumdaki Büyük Sadık Paşa Apartmanı. Her atölye ziyaretçisini tüm mütevaziliği ile karşılarken, siz de bir saygı duruşu hissi uyandırıyor. Mekanın birikimli tarihi enerjisinde ruhunuzu sadece duruşunuzun bile beslediğine tanık olacak sıcak köşeler bulabiliyorsunuz kendinize.

Çöküntü alalnlarını kurtaracak sosyal dönüşüm için, sanatsal işlevselliğin desteklenmesi kaçınılmazdır.

Kaynaklar : İzleyici deneyimlerim, Sanatçı atölye mekanları, İstanbul’da yerel yönetimlerin sanata ilgisizliği, gösterişe bağımlılığının kırılması hakkında bulgular.

Hiç yorum yok:

Blog Listem

Telif Hakları

cumhurkocalar@gmail.com İstanbul, Türkiye

Bu veb sitesinde yayımlanan yazılar bu sitedeki orijinal linki verilerek kaynak gösterilmek ve yazarının adı mutlaka belirtilmek kaydıyla, ayrıca bir izin almadan internet üzerinden elektronik ortamda kullanılabilir. Yazıların basılı ortamda kullanımı için yazar izni gereklidir.