28 Mayıs 2008 Çarşamba

Tai Chi - Esat Ataç

Çalışma

Tai Chi'de varolan o eşsiz günlük yaşam (felsefesi) desteği sayesinde yaratılmış olan hareket estetiğinin; kendi içinde yüzyıllardır şekillenip özgün vazgeçilmezlerini oluşturduğu tahmin edilebiliyor.

Esnek, güçlü ve çevik diliyle yaydığı o akış enerjisinin, çevresini bu denli etkilediği başka bir sanatta pek yok doğrusu..

İşte tüm bu incelikleri, kendi duruş bozukluklarınızdan başlayarak adım adım düzeltecek şekilde, Esat Ataç'ın çalışmalarında farkedip deneyimleyebilirsiniz, fakat öğrenebilmek birazcık zaman alacaktır..

Çalışmalarda şartlanmış zihinlerimizin bedenimize olan komik müdahaleleriyle tanışmak ise, en keyifli yan olacaktır.

Çin'deki günlük yaşamın içersinde yer alan bu tür enerji ile kucaklaşmaya dönük birlikteliğe her zaman hayran kalmışımdır. Gün gelir bizde de sabahları parklarda, yaşlılarımızın bile katılmaya can attığı egzersizler olabilirse, belki şu hastalıklara yakalanıpta sonra bağımılısı olduğumuz ilaçlarla, yan etkilerini de umursamadan tedavi gördüğümüzü varsayarak kendimizi kandırmak yerine, vücudumuzu hiç olmazsa basit egzersizlerle zinde tutarak, biraz daha sağlıklı kalabilen bir toplum olabiliriz düşüncesi ve umuduyla, katkılarından dolayı teşekkürler sana, Çatı ekibi* ..

*Bir genel kurulu daha geride bırakan ekip ile çevresinin oluşturduğu katılımcı projeler ve paylaşılan mekansal kaynakların örnek kullanım anlayışı sayesinde, İstanbul'un 2010 kültür ve sanat dönemine yönelik hazırlıklar sürdürülüyor.

Çatı, yeri kolay doldurulamayacak bir boşlukta, bünyesindeki üyelerine ve dans performanslarına ilgili seyircilerine yönelik özgün bir pusula olma özelliğini koruyarak, farklı projelerle dolu çalışmalarına tüm hızıyla yer vermenin heyacanını her zaman koruyor olacaktır.

Hiç yorum yok:

Blog Listem

Telif Hakları

cumhurkocalar@gmail.com İstanbul, Türkiye

Bu veb sitesinde yayımlanan yazılar bu sitedeki orijinal linki verilerek kaynak gösterilmek ve yazarının adı mutlaka belirtilmek kaydıyla, ayrıca bir izin almadan internet üzerinden elektronik ortamda kullanılabilir. Yazıların basılı ortamda kullanımı için yazar izni gereklidir.