8 Mayıs 2008 Perşembe

Felsefe ve Beden - Antonin Artaud

07 Mayıs Çarşamba, 18.30
• "Deleuze'un Artaud'su"
Konuşmacı: David Lapoujade

Dün akşam keyifli bir sunuma katıldık, konuşma ve metin etkileyiciydi.

"Kendi olmayı başarabilmek" .. yolculuğunda Antonin Artaud'ın ağırlıklı olarak Gilles Deleuze üzerinden ve devam edecek konuşma dizisinde diğer çağdaşların da birbirlerinden etkilenişlerini açığa vuran analizlerle dolu, kısaca pek çok ışık kaynağına doğru göndermelerle gerçekleşen yolculuğu tamamiyle izlemek zor olasa da, kaç/ır/anlar için aktarmaya çalışıyor olacağım.

Öncelikle gündelik yaşamın dışında, (hatta yaşamı alt üst edebilecek) çok daha derin felsefi yazılarla karşılaşmak söz konusu olmaya başladığı için, bunları sadece okumak değil, paylaşıp tartışmakta gerekeceğinden, tüm çalışma ve derlemelerimi, meraklı okuyucusuna özel bir şekilde http://felsefemiz.blogspot.com/ sitemden sunmaya başlıyorum.

Benzer felsefelerden güç almayı sürdüren ama öncelikle onlardan habersiz özgün olarak deneyimlenmiş geçmiş pratik uygulamalarımızın etkisiyle, doğaçlamalar sitesi de bu alana bir nevi destek olma görevini üstlenmeyi sürdürecektir.

Herkese daha derinden iyi okumalar dilegi ile..

Hiç yorum yok:

Blog Listem

Telif Hakları

cumhurkocalar@gmail.com İstanbul, Türkiye

Bu veb sitesinde yayımlanan yazılar bu sitedeki orijinal linki verilerek kaynak gösterilmek ve yazarının adı mutlaka belirtilmek kaydıyla, ayrıca bir izin almadan internet üzerinden elektronik ortamda kullanılabilir. Yazıların basılı ortamda kullanımı için yazar izni gereklidir.