2 Mayıs 2008 Cuma

Biyolojik Beden ve Cinselliğin Tarihi

Çalıştay

Cinsiyet / Toplumsal Cinsiyet / Cinsellik

Sınır İhlalleri ve Yeniden Anlamlandırmalar Foucault, Butler, Queer

Akbank Sanat Beyoğlu

22 Mayıs 2008, Perşembe 18:30

Sibel Yardımcı Özlem Güçlü Michel Foucault'nun Cinselliğin Tarihi'nde dile getirdiği, cinselliğin baskıcı bir iktidara karşı özgürleşme mücadelesi veren bir güdü değil de yeni bir iktidar biçiminin işlemesinde merkezi rol oynayan bir tertibat olduğu düşüncesi Judith Butler ve onu izleyen Queer kuramcılarının dayanak noktalarından birini oluşturur.

Bu kuramcılara göre, biyolojik bir 'öz'e atıfta bulunduğu varsayılan 'cinsiyet' kavramı da aslında bu tertibatın hükmü altındadır ve dolayısıyla 'biyolojik bedenin' de doğallığının sorgulanması gerekir. Bu aynı zamanda cinsiyet, toplumsal cinsiyet ve cinsel yönelim/(karşı cinse) arzu arasında olduğu varsayılan sürekliliğin de sorgulanması anlamına gelir.

Temel olarak bu sorgulamaların ele alınacağı bu atölyede Cinselliğin Tarihi'nin birinci cildi, Butler'ın "Toplumsal Cinsiyet Yanıyor" başlıklı makalesi ve farklı Queer metinleri üzerinde durulacaktır.

22 Mayıs Perşembe 18:30-20:30

23 Mayıs Cuma 18:30-20:30

24 Mayıs Cumartesi 14:00-16:00

Etkinlik Ücretsizdir.
Etkinliklere devamlilik gerekmektedir.
Katılımcı sayisının sınırlı olması nedeniyle rezervasyon yaptırılmasını rica ederiz.Rezervasyon günleri: Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi’dir.Rezervasyon ve bilgi için: Saliha Kasap UzunTel: 0212 252 35 00/123

Hiç yorum yok:

Blog Listem

Telif Hakları

cumhurkocalar@gmail.com İstanbul, Türkiye

Bu veb sitesinde yayımlanan yazılar bu sitedeki orijinal linki verilerek kaynak gösterilmek ve yazarının adı mutlaka belirtilmek kaydıyla, ayrıca bir izin almadan internet üzerinden elektronik ortamda kullanılabilir. Yazıların basılı ortamda kullanımı için yazar izni gereklidir.