25 Aralık 2009 Cuma

2010 yaklaşırken

2010 ve sonrası

İstanbul'un Avrupa kültür başkenti olmasının gururunu temsil etme görevine soyunuyoruz.
Gelecek yılın ve sonrasının öncekilerden daha iyi bir yönde farklılaşmış olmasını diliyorum.

Bunu, zaten sürdürebilir bir şekilde yıllardır hayal ettiğimiz bir gösteri sanatları ortamı için, bu güne kadar olduğu gibi, daha çok dayanışma ve işbirliği içinde kalarak, ortak akılla hareket etme yönünde sağlayabileceğimizi hepimiz biliyoruz.

Benim son olarak temennim sadece şudur;

Tarihsel ve içerik açısından gösterişe kaçmadan ve birbirini ezmeden (x) destekleyen organizasyonlar düzenlenmesi ve bunlarda sorumluluk almaya soyunan herkesin de;

2010 sonrasında da kalıcı teşekkürü hak edecek, var olanları sıçratacak, yaratılacak ortamları da sürdürülebilir kılacak yaklaşımlar geliştirmesi dileğiyle,


Hoş geldin 2010,
İyi ki varsın İstanbul,
Yaşasın kültür ve sanat.


Haberler

Bir çok varolan projenin çoktan 2010 açılışını yaptığına tanık oluyoruz. Hepsine yer veremiyorum belki ama, bunlardan kaçırılmaması gereken bir sergiden izlenimlerimi de paylaşmadan geçemedim:

http://gorselsanat.blogspot.com/2009/12/yuksel-arslan-retrospektifi.html

Hiç yorum yok:

Blog Listem

Telif Hakları

cumhurkocalar@gmail.com İstanbul, Türkiye

Bu veb sitesinde yayımlanan yazılar bu sitedeki orijinal linki verilerek kaynak gösterilmek ve yazarının adı mutlaka belirtilmek kaydıyla, ayrıca bir izin almadan internet üzerinden elektronik ortamda kullanılabilir. Yazıların basılı ortamda kullanımı için yazar izni gereklidir.