28 Nisan 2009 Salı

Festival yeniden başlıyor.

Haber


iDANS Uluslararası Çağdaş Dans ve Performans Festivali’nin ikincisi 6 Mayıs - 3 Haziran arasında gerçekleşecek. Bu sezon ‘zaman’ kavramı üzerine yoğunlaşan festivalin konukları arasında Jonathan Burrows & Matteo Fargion, Thierry de Mey, Michèle-Anne de Mey, Olga de Soto, deufert + plischke, Ivana Müller, Virgilio Sieni, Theatre Works/Ong Keng Sen, Trio Cérès, Palma Kunkel, Juan Dominguez, Iguan Dance Theater, Walid Raad, Eléonore Didier, Andrea Bozić, Yann Marussich, Lydia Schulze Heuling ve Koosil-Ja yer alıyor.

Bu yıl 22-24 Mayıs arasında ‘zaman’ kavramı çerçevesinde yeni eserlerini sergileyecek yerel sanatçılara özel bir programımız var: Yerel Saat bünyesinde Hareket Atölyesi, Taldans, Mehmet Sander ve daha birçok koreograf yer alacak.

Sunum ve sunum/performanslar içeren konferans, 16-17 Mayıs 2009 tarihlerinde İstanbul Modern Sanat Müzesi’nde gerçekleşecek. Konferansa katılan uluslararası araştırmacı, sanatçı, yazar, dramaturg ve akademisyen arasında Rudi Laermans, Myriam van Imschoot, Velimir Abramovic, Christophe Wavelet, Geisha Fontaine, Adrien Heathfield, Ivan Pravdic, Teoman Turgut, Hilmi Yavuz, Boyan Manchev ve Janez Janša sayılabilir. Ayrıca konferans bildirleri Ekim 2009’da piyasaya sürülmek üzere kitaplaştırılacak.

İlişikte festival ve konferans programlarını bulabilirsiniz. Web sitemizi (www.idans.info) takip ederseniz en yeni gelişmelerden de haberdar olabilirsiniz.

http://idansfestival.blogspot.com/2009/03/program-idans-2-may-2009.html

Hiç yorum yok:

Blog Listem

Telif Hakları

cumhurkocalar@gmail.com İstanbul, Türkiye

Bu veb sitesinde yayımlanan yazılar bu sitedeki orijinal linki verilerek kaynak gösterilmek ve yazarının adı mutlaka belirtilmek kaydıyla, ayrıca bir izin almadan internet üzerinden elektronik ortamda kullanılabilir. Yazıların basılı ortamda kullanımı için yazar izni gereklidir.