20 Şubat 2008 Çarşamba

Güle Güle Sezen

Çatı grubunda son yıllarda emeği geçen nadir simalardan Sezen'i de yurt dışına uğurladık, dün akşam, onun adına biraz sevinirken, ülkemiz adına ise biraz iç büküp, üzülerek..

Böyle çifte zıt durumların birlikte daha çok yaşandığı günümüzde, bazı sorular aklımıza takılıyor mu, hiç?

Küreselleşmenin dalgalarından entellektüel sermayemizi nasıl koruyabiliriz ? Beyin ve beden göçünü nasıl önleyebiliriz?

Mallar kadar insanların da dolaşım hakkı var tabii, ama yabancı ülkeler kurdukları bütünleşik sistemlerle, titiz bir şekilde seçerek alıyorken, niye yurt içindeki işbirliklerimiz bu kadar az ve sorunlu olmayı sürdürüyor?

Niye özdeğerlerimizle dünya arenasında fark yaratmakta bu kadar gecikiyoruz? Eksiklerimizi kapayıp, hatalarımızdan ders alamıyoruz, hiç?

Bu sorulara yanıt olarak, herkes bulunduğu yerden kendine en uygun olan mücadeleyi artık (yeterince) verebilse, belki beyin ve beden göçüyle hızla parçalanan toplumsal yapımızı da yeniden bir araya getirme adına çok geç olmadan bazı adımlar atabiliriz..

Dans hayatında gelecekte başarılarının ve mutluluğunun artarak sürmesi dileğiyle,
şimdilik hoşçakal Sezen..

Hiç yorum yok:

Blog Listem

Telif Hakları

cumhurkocalar@gmail.com İstanbul, Türkiye

Bu veb sitesinde yayımlanan yazılar bu sitedeki orijinal linki verilerek kaynak gösterilmek ve yazarının adı mutlaka belirtilmek kaydıyla, ayrıca bir izin almadan internet üzerinden elektronik ortamda kullanılabilir. Yazıların basılı ortamda kullanımı için yazar izni gereklidir.