25 Mayıs 2009 Pazartesi

Atölye - Çıplakayaklar

Haber-Atölye-Mektup

ÇIPLAK AYAKLAR'LA 12 GUN

Bedeniyle daha samimi olmak isteyenler!
Dans ile profesyonel olarak ilgilenmek isteyenler!
Konservatuara girmek isteyenler!
Çıplak Ayaklar'la daha fazla zaman geçirmek isteyenler!
Bir ifade dili olarak çağdaş dansı merak edenler!
Hayatlarında dansın - hareketin daha fazla yer kaplamasını isteyenler!

Bugüne kadar Çıplak Ayaklar Kumpanyası üyeleri farklı yerlerde bağımsız olarak dersler verirken, kendi bünyesinde de “ Phd Çıplak Ayaklar “, “İstanbul Dans Festivali” ve “Çıplak Ayaklar Yaz Kampı”nı düzenledi. Şimdi de kuruluşundan altı yıl sonra kendi stüdyosunda yoğunlaştırılmış bir dans atölyesi yapmayı hayal ediyor.
Çıplak Ayaklar bu atölye ile dansını, mekanını, felsefesini paylaşmayı hedeflerken dansa ve harekete de yeni bireyler kazandırmayı amaçlıyor. Beraber denemeyi, beraber 12 günlük bir yolculuğa çıkmayı hedefliyor .
5-17 Haziran tarihleri arasında olacak 12 günlük atölye toplam 36 saatlik bir programı kapsıyor. Hafta içleri 17:00-20:30 hafta sonları 16:00-19:30 arası olacak olan çalışmalarda; Çağdaş dans tekniği, klasik bale, doğaçlama, kompozisyon ve kondisyon - streaching atölyeleri olacak.

Atölyelerdeki Çıplak Ayaklar'ın niyetleri ise şöyle:

Kondisyon-streaching çalışmaları bir “alet” olarak bedeninin kapasitesini ve potansiyelini arttırmayı hedefler. Yapılacak olan çalışmalar dayanıklılık, esneklik ve kuvvet artırma egzersizleri içerir. Hedef dans ederken olabildiğince az engelle karşılaşıp herhangi bir sakatlığa karşı da önlem alma yolları önermektir.

Dans tekniği çalışmaları (bale ve çağdaş dans tekniği) birbirinden farklı, alışık oldugumuz yada olmadıgımız biçimde hareket etme yöntemlerini yeni bir dille önerir. Vücut koordinasyonunu geliştirmeyi ve bedenin işleyişini kavramayı hedefler. Böylece hareketin sınırları, bedeni yönetme becerisi ve bedene hakim olma kavramları sorgulanır.

Doğaçlama çalışmalarında, teknik derslerin aksine, bedenin hakimiyetine izin vererek zihni bir yönetici yada denetleyici olarak değil, harekete - duyulara tanıklık eden olarak konumlamaya çalışılır. Belli oyun ya da çağrışımlar (imajlar) yoluyla yapılacak olan dersler riski, eğlenceyi, keşifi öncelikli tutar.

Kompozisyon çalışmaları “dansı”, bir ifade şekli olarak kullanma yöntemleri önerir. Kişinin hayal gücünü ve özgünlüğünü, (göz ardı edilemeyecek mekan-zaman-kurgu elementleriyle), sorgulaması, denemesi ve öğrenmesi hedeflenir. Hareket dilinin neleri barındırdığı ve alışık olmadığımız seçenekleri fark ettirmeyi hedefler.
Çıplak Ayaklar'la 12 Gün’e katılmak isteyenler!!

Ön kayıtlarını ciplakayaklar@gmail.com adresinden yapabilirler. Toplam 36 saatlik katılım ücreti 450 TL'dir. Katılım sınırlı olduğundan atölyeye katılmak isteyenlerin 2 Haziran'a kadar ön kayıt yaptırmaları gerekmektedir... “Çıplak Ayaklar'la 12 Gün” , 5 - 17 Haziran 2009 tarihleri arasında “Çıplak Ayaklar Südyosu”nda gerçekleşecektir.

Çıplak Ayaklar Stüdyosu
Çukur Cuma cad. No:6 Dükkan:3
Beyoğlu, Tophane / iSTANBUL
Tel: (0212) 252 3013

Daha ayrıntılı bilgi ve detaylı program için
www.ciplakayaklar.com

Hiç yorum yok:

Blog Listem

Telif Hakları

cumhurkocalar@gmail.com İstanbul, Türkiye

Bu veb sitesinde yayımlanan yazılar bu sitedeki orijinal linki verilerek kaynak gösterilmek ve yazarının adı mutlaka belirtilmek kaydıyla, ayrıca bir izin almadan internet üzerinden elektronik ortamda kullanılabilir. Yazıların basılı ortamda kullanımı için yazar izni gereklidir.