Haber-Atölye-Mektup
ÇIPLAK AYAKLAR'LA 12 GUN
Bedeniyle daha samimi olmak isteyenler!
Dans ile profesyonel olarak ilgilenmek isteyenler!
Konservatuara girmek isteyenler!
Çıplak Ayaklar'la daha fazla zaman geçirmek isteyenler!
Bir ifade dili olarak çağdaş dansı merak edenler!
Hayatlarında dansın - hareketin daha fazla yer kaplamasını isteyenler!
Bugüne kadar Çıplak Ayaklar Kumpanyası üyeleri farklı yerlerde bağımsız olarak dersler verirken, kendi bünyesinde de “ Phd Çıplak Ayaklar “, “İstanbul Dans Festivali” ve “Çıplak Ayaklar Yaz Kampı”nı düzenledi. Şimdi de kuruluşundan altı yıl sonra kendi stüdyosunda yoğunlaştırılmış bir dans atölyesi yapmayı hayal ediyor.
Çıplak Ayaklar bu atölye ile dansını, mekanını, felsefesini paylaşmayı hedeflerken dansa ve harekete de yeni bireyler kazandırmayı amaçlıyor. Beraber denemeyi, beraber 12 günlük bir yolculuğa çıkmayı hedefliyor .
5-17 Haziran tarihleri arasında olacak 12 günlük atölye toplam 36 saatlik bir programı kapsıyor. Hafta içleri 17:00-20:30 hafta sonları 16:00-19:30 arası olacak olan çalışmalarda; Çağdaş dans tekniği, klasik bale, doğaçlama, kompozisyon ve kondisyon - streaching atölyeleri olacak.
Atölyelerdeki Çıplak Ayaklar'ın niyetleri ise şöyle:
Kondisyon-streaching çalışmaları bir “alet” olarak bedeninin kapasitesini ve potansiyelini arttırmayı hedefler. Yapılacak olan çalışmalar dayanıklılık, esneklik ve kuvvet artırma egzersizleri içerir. Hedef dans ederken olabildiğince az engelle karşılaşıp herhangi bir sakatlığa karşı da önlem alma yolları önermektir.
Dans tekniği çalışmaları (bale ve çağdaş dans tekniği) birbirinden farklı, alışık oldugumuz yada olmadıgımız biçimde hareket etme yöntemlerini yeni bir dille önerir. Vücut koordinasyonunu geliştirmeyi ve bedenin işleyişini kavramayı hedefler. Böylece hareketin sınırları, bedeni yönetme becerisi ve bedene hakim olma kavramları sorgulanır.
Doğaçlama çalışmalarında, teknik derslerin aksine, bedenin hakimiyetine izin vererek zihni bir yönetici yada denetleyici olarak değil, harekete - duyulara tanıklık eden olarak konumlamaya çalışılır. Belli oyun ya da çağrışımlar (imajlar) yoluyla yapılacak olan dersler riski, eğlenceyi, keşifi öncelikli tutar.
Kompozisyon çalışmaları “dansı”, bir ifade şekli olarak kullanma yöntemleri önerir. Kişinin hayal gücünü ve özgünlüğünü, (göz ardı edilemeyecek mekan-zaman-kurgu elementleriyle), sorgulaması, denemesi ve öğrenmesi hedeflenir. Hareket dilinin neleri barındırdığı ve alışık olmadığımız seçenekleri fark ettirmeyi hedefler.
Çıplak Ayaklar'la 12 Gün’e katılmak isteyenler!!
Ön kayıtlarını ciplakayaklar@gmail.com adresinden yapabilirler. Toplam 36 saatlik katılım ücreti 450 TL'dir. Katılım sınırlı olduğundan atölyeye katılmak isteyenlerin 2 Haziran'a kadar ön kayıt yaptırmaları gerekmektedir... “Çıplak Ayaklar'la 12 Gün” , 5 - 17 Haziran 2009 tarihleri arasında “Çıplak Ayaklar Südyosu”nda gerçekleşecektir.
Çıplak Ayaklar Stüdyosu
Çukur Cuma cad. No:6 Dükkan:3
Beyoğlu, Tophane / iSTANBUL
Tel: (0212) 252 3013
Daha ayrıntılı bilgi ve detaylı program için
www.ciplakayaklar.com
25 Mayıs 2009 Pazartesi
Atölye - Çıplakayaklar
21 Mayıs 2009 Perşembe
Mehmet Sander Dans Topluluğu
Video
Her zaman yeteri kadar farkedemediklerimizi ya da bir türlü bir arada bulamadıklarımızı deneyimleme ve tanık olmak fırsatı yarattığı için teşekkürler:
- Fizik(Ağırlık, Yerçekimi, Düşme, Hız, Zaman),
- Matematik (Geometri, Koreografi)
- Sosyal (Cinsiyetsizlik, Kişisel Duruş, Grup bilinci, Farkındalık),
- Felsefe (Gösteri Sanatları, Bildiri-21 yaşla gelen Manifestosu-),
- Beden(Dayanıklılık, Anatomi, Risk)
- Tasarım (Dekor, Işık)
Mehmet SANDER'in dansta yaratım sürecini özetleyen ifadeleri:
"Seneler içinde yaptığım şey dansta saf olmadığını hissettiğim her şeyi elemekti. Çok temel, çok basit ve tamamen soyut bir dil bulmak istiyordum. Bunun üzerine oturup "dans nedir?" diye düşündüm. En basit anlamda, dans hareket sanatıdır. Hareket ise bedenlerin uzamda, fizik ve yerçekimleri kanunlarına boyun eğerek hız kazanmasıdır. Ben çok derinlerde temel bir gerçekliğe dokunan, daha önce yapılmamış hareketler yapmak istiyorum"
"Hayatta sınırlar olmadığını ispatlamak... Çünkü sınırlar ne kadar zorlanırsa, o kadar da genişliyorlar."
Gönderen Unknown zaman: 19:14 0 yorum
Etiketler: Mehmet Sander Dans Topluluğu, Video kaydı
Speaking Dance - J.Burrows&M.Fargion
Disiplinlerarası Performans / iDans-9
Sözcüklerin müzikalitesini kullanarak konuşma diliyle müzik yapan ikili, ayrıca a/simetrik uyumlu zaman ve beden kullanımlarıyla ilgi çekerken, ince mizah duygularıyla da seyirciye işleyen keşif alanları inşa ettiler.
Gönderen Unknown zaman: 17:06 0 yorum
Etiketler: Disiplinlerarası, iDans-9, J.Burrows, M.Fargion, Minimalist, Müzikalite, Performans Günlükleri, Sözcük
18 Mayıs 2009 Pazartesi
The Continuum:.. - Ong Keng Sen
Belgesel Performans, Kukla, Gölge, Video, Yerel Dans, Canlı Müzik / iDans-9
"The Continuum: Beyond The Killing Field"
Kamboçya'nın tarihinden bir kesite doğru gösteride de yer alan (76 yaşında) bir dansçının hayatı üzerinden yer yer söyleşiye dönüştürülmüş yapısıyla, canlı ve uzun bir yolculuk yapma olanağı tanıyan performans, bu belgesel niteliği ile bizi de karşılamış oldu.
Gönderen Unknown zaman: 17:44 0 yorum
Etiketler: Belgesel, Canlı Müzik, Gölge, iDans-9, Kukla, O.K. Sen, Performans Günlükleri, Retorik, The Continuum:.., Video, Yerel Dans
While We were..- Ivana Müller
Performans / iDans-9
"While We Were holding It Together"
Hareketsizlik iyice moda olmaya başlamak üzere!
Metnin; farklı karakterlerin temsili bedenleri üzerinde dillendirildiği durgun ama, seyircinin hayal gücünü son derece güçlü bir şekilde etkileyebilen ve aynı zamanda, yapıcı bir biçimde zorlayarak onda değişim yaratabilen, yer yer müzikal gürültülü çağrışımlarında bu akışa katıldığı bir parçaya tanık olmak; biraz öngörülebilirliklerinin zengin olamayışı açısından sınırlılık taşısa da, zor ve sıkıcı gelebilecek bir postüral durgunluk sergilemesine karşın, oyuncuları sayesinde olağanüstü keyifle gerçekleştirilebilmiş bir performans olmasını sağlayan, üstün ve belirgin bir grup uyumunun var edilebilmesinden ötürü, bu kadar anlatımsal (hikayesel) didaktik olan bir çalışmayı, ilginç bir şekilde çok sıkmadan sunulabilir kılmış. Tebrikler.
Gönderen Unknown zaman: 16:02 0 yorum
Etiketler: Dans Performans, Ivana Müller, iDans-9, Metin, Oyun yazarlığı, Oyunculuk, Performans Günlükleri
Konferanslar-2.gün
Sunumlar ve Geçici Koalisyonlar
Kavramlaştırmanın yoğunlaşarak görsellikle paralel akıcı bir şekilde sunulduğu "Zamanın yeni ontolojisi" sunumunun (mümkünse) kayıtlardan yeniden izlenilmesi önerilir.
Geçen seneki konferansların kitabı (Solo) şu an satışa sunulmuş gözüküyor. Tebrikler.
Yayına hazırlama zorluklarıyla 1 sene geçtikten sonra, hafızamızda birazda soğumuş Solo temasının yeniden yeşer-til-mesi iyi oldu. Kollektif üretkenliğimizi teşvik için konferanstaki kayıtların veya konuşmaların CD'sinin de (sonradan gelecek yayının yanısıra) (iDans festivali bitmeden) şimdiden satışa çıkarılabilmesi daha yerinde olacaktır.
Bunca temmenniler silsilesine, kim ne kadar katkı sağlarsa, o kişilere şimdilik o kadar ama zamanla daha da çoğalacak teşekkürü bir borç bilirim.
Gelelim konferansların faydasına!
Koalisyonları yürütmenin zorluklarına hepimiz aşinayız.
Farklı alanlarda (aşırı yorumcu olup) kaybolmadan, (davetli konuşmacı ve katılımcı) herkesin kendi alanından sağlayacağı katkılarla (yılda bir gelenekselleşerek) belirginleşen bu buluşma dinamikleri, hepimiz için entellektüel açıdan oldukça doyurucu olmaya başlıyor.
Görsel dilin tek başına yetersiz kaldığı bu tür paylaşım alanlarını (yine bu seferki gibi) ıssız bırakmak yerine, herkes (özellikle koreograf, akademisyen ve düşünürler) açısından (yeniden) keşfedilmeye oldukça değer buluyorum.
Dans öğrencilerinin ise, hiç çaba harcamadan bu kadar yakınlarına gelmiş böylesi bir ortama uğramayışlarına artık çok şaşırmıyorum. Aslında okulların ön ayak olması beklenen bu tür (yarı-) akademik etkinliklere bile, bu denli uzak ve etkisiz kalışlar, artık yeniden yapılanmalara açılmak zorunda kaldıklarını apaçık gösteriyor sanırım.
Çağdaş Dansın ülkemizdeki seyrine farklı kurumsal, akademik, bireysel paydaşların katkısının ne denli sınırlı kaldığını, yıllardır bu kadar yakından görüp izledikçe ve onun gelişimini sağlayıcı gerçek (maddi ve manevi) gücün yine ve çoğunlukla seyirciden gelmesine yönelik bekleyişler, varolan ataletin farklı boyutlarının yeniden kavranılmasına yol açması ümidi ve 2009 baharı geçmeden üzerine düşünülmesi dileğiyle,
İyi seyirler...
Gönderen Unknown zaman: 12:32 0 yorum
Etiketler: Çeviri, Geçici Koalisyonlar, I.Pravdiç, iDans-9, İstanbul Modern, Kitap, Konferanslar, Koreograf, Sanat felsefesi, Ses kaydı, Solo, Sunum, V.Abramoviç, Video kaydı
16 Mayıs 2009 Cumartesi
Konferanslar-1.gün
Metinler ve Söylemler
Farklı çalışmalar ve onları hazırlayan itici güçlerin incelendiği arka planlar hakkında bilmek ya da izlemek isteyebilecekleriniz, ancak bu etkinliklere göstereceğiniz taleple giderilebilir(di). Bu nedense, henüz arzu edilen kıvama ulaşılabilmiş değil. Geçen seneki konferanslara Boğaziçi Üniversitesinin ev sahipliğini üstlenişinden bu yana, sadece biraz daha kıpırdanışlar olabilmesini dilemekle yetinmek durumunda bırakılıyoruz.
Ayrıca İstanbul Modern müzesi, 2 tam günlük uzun maratonun ara boşluklarında, sanatsal enerjinin odaklanışının güçlü olduğu ve ilgimizi çeken yer yer felsefi dinleti akışını da destekleyici haliyle nefes aldıran bir ortam olmasıyla daha yerinde bir tercih olmuş gibi.
Yarın belki daha kalabalık oluruz.
Gönderen Unknown zaman: 16:14 0 yorum
Etiketler: A.Heathfield, B.Güçbilmez, B.Manchev, Dramaturji, E.Ocak, G.Fontaine, H.Yavuz, İstanbul Modern, J.Jansa, Konferans, Koreograf, M.v.Imscoot, Oyun yazarlığı, R.Laermans, Video, Zaman
13 Mayıs 2009 Çarşamba
Kolektif anlayış - Deleuze (Beden fels.)
Bilgilendirim
Her yıl mayısta düzenlenen ve iDans ile çakışmasına karşın izlemeye çalıştığım, felsefe etkinlikleri bitti. 60'lı yılların yeniden okunması gereken Fransız filozoflarından Deleuze üzerine okuma ve yorumları içeren bu sitenin, Çağdaş Dansa ve oluşan kollektiflerimize ışık tutan güçlü düşünsel açılımlar getireceğinden son derece eminim, o yüzden şimdilik şu alıntıları israrla paylaşmak isterim.
"Deleuze ve Guattari’nin kuramsal çerçevesi, örgütsel faaliyeti öznenin birey veya örgüt temelli olduğu bir çerçeveden kurtarmış ve bunları birer araç veya çıktı biçiminde incelemekle de örgütsel faaliyete asıl temel teşkil eden süreç ve mekanizmaları özne konumuna getirmiştir." Faruk Baştürk sunumundan yapılan alıntılarla oluşumlara tanınacak olanaklar yine şöyle özetlenmektedir:
" ..yaratıcı düşüncenin ancak sistematik olmayan bireysel ve örgütsel kaçış çizgilerinde gerçekleşebildiğine.. "
" .. hiyerarşi, departman, prosedür gibi arzu ve potansiyelleri sınırlandıran yapıların ortadan kaldırılması ve bireyleri evrensel eşitlik biçimlerinden kurtararak farklı iş ve yaşam biçimleri geliştirmelerine izin verecek ölçüde yatay bir zeminde düzenlenmeleri gerekmektedir. "
Bilindiği gibi Deleuze, ".. bilinçli varoluş ve temsil şemaları karşısında bedene ve onun güçlerine ayrıcalık tanıyan bir yaşama felsefesi ya da arzu politikasının savunuculuğunu yapmıştır."
Daha ayrıntılı okumalar için: http://felsefemiz.blogspot.com/ sizi beklemektedir.
Gönderen Unknown zaman: 16:24 0 yorum
Etiketler: Beden felsefesi, Felsefe, Gilles Deleuze, Kolektif anlayış
Teşekkür - Performans Günlükleri, iDans ve Oluşumlar
Performans Günlükleri
Çağdaş Dansa yönelik (14 yıllık eylemsel) ilgiyle yeşerip, yorum ve anlatımlarla oluşan arşiv (kavramsal, olgusal, göstergesel) niteliği taşıyan siteye gösterdiğiniz ilgiden * dolayı öncelikle teşekkür etmek isterim.
(* Okuyucu sayısal göstergeleri:
Günlük 10-70, Haftalık 40-150-250, Aylık 200-600, (resimli) Çeyrek 500-1000 "geri dönüşlü 100", Yıllık 3000)
Seyredilen gösterilerden hareketle başlayan bu (deneyimsel öznel bakışlı) monologların zamanla, ortak bir forum oluşumuna doğru yönelebilmesini dilerim. Bu tür kollektif projeleri düşleyip dururken, gerçekleşen başka oluşumlardanda zaman zaman oldukça etkilenebiliyor ve onlarıda aşağıdaki gibi desteklemeye özenle çaba sarfediyorum.
Kusurlarımız af ola..
iDans
Aydın Silier ve Gurur Ertem'in girişimciliği ile Çağdaş Dansın İstanbul'da düzenli yıllık etkinlikler dizisi ** haline dönüşen iDans (gecikilmiş atılımlara önderliği ile) bir uluslararası oluşum niteliği taşıyor.
**
http://idansfestival.blogspot.com/
http://idans.info
DansCamera
Bu sene 2. düzenlenecek olan ve merak uyandıran çeşitlilikleriyle Dans videoları üzerinden yapılanan festival de dünyaya açılan başka bir penceremiz. Girişimciliğin başka bir örneği.***
http://www.dancecamera-istanbul.blogspot.com/
*** http://www.onurtopalsumer.blogspot.com/
Amber
Teknoloji ile gösteri sanatlarının İstanbul'daki buluşma noktalarından ve yine disiplinlerarası ilgi çeken festival organizasyonlarından sadece biri...
AMBER - Body-Process Arts Association
Tezgah
Başka bir atılımda, Çağdaş Dans konusunda görsel sunuş yapan konuk koreograflarla sohbetler şeklinde Ayşe Orhon öncülüğünde başlatılan ve ara ara İdil Kemer'in katkılarıyla göz dolduran, düzenli aylık programıyla **** açılımlarını sürdürüyor.
Dans tarihinden derlenen farklı akımlara öncülük etmiş koreograf ve dans gruplarının gösterileriyle ve bazı çalışmalarına yer veren videolar üzerinden besleyen, seyir ve yüzyüze tartışma ortamının zemini olma yolunda, son 6 aydır sizlerle birlikte.
**** http://izlekdefteri.wordpress.com/
Oluşumlar
Bagimsiz Bulten - IIndependent Bulletin
Gösteri sanatlarına yönelik ciddi ve sürdürülebilir kollektif temsilleri ve bir aradalıkları getirmesini beklediğimiz yapılanmalar..
Çağdaş Dansın Aktörleri
(Bazı) Yazar, Sanatçı, Grup, Kurum, Festival Organizasyonu, Dernek, Mekan ve Oluşumlar
Bu liste yeni eklentilere açık ve erişim-leriyle yapılandırılma aşamasındadır!
Katkı sağlayıcı görüş ve önerilerinizi beklerim.
Okul:
- Yildiz Technical University - Art & Design Faculty
- MSGSÜ-Opera Ana Sanat Dalı - Modern Dans Sanat Dalı
Eğitmen, Koreograf Sanatçı ve Topluluğu:
- http://zeyneptanbay.org/
- Mehmet Sander Dans Topluluğu
- Tuğçe Tuna
- http://www.aydinteker.com/
- Aydan Türker
- Mustafa Kaplan
- Dilek Evgin
- Ece Özmen
- İlyas Odman
- Onur Topal Sümer
- Lerna Babikyan
Grup:
- http://www.taldans.com/
- http://www.ciplakayaklar.com/
- İstanbul Dans Tiyatrosu
- http://www.subvoid.com/
- http://www.aydinteker.com/
- http://www.tunatugce.blogspot.com/
- http://www.ilyas-odman.blogspot.com/
Sanatçı: Misafir Sanatçı:
Festival Organizasyonu:
- AMBER - Body-Process Arts Association
- Teknoloji ve Sanat
- http://www.istanbulconnects.org/
- BIMERAS
- Dance Camera Istanbul Festival
- Dance Camera West Dance Film Festival
Mekan:
Sahne:
Oluşum:
Konferans, Kongre:
- Konferanslar(Solo, 2008, Zaman-09) http://www.idans.info/tr/shows.php?type=2
- İstanbul 3.Dans Kongresi
- Kuram ve Pratik
- Konferanslar (Solo)
Yabancı sitelerden örnekler:
- http://www.cnd.fr/
- Architexture Dance Company
- Body Awareness Pilates Studio
- Core Dynamics Pilates
- Dance Film Association
- Full Radius Dance Company
- Loretta Livingston & Dancers
- Memet Sefa Ozturk
- Minerva Tapia Grupo de Danza
- Pilates Miami
- Prof. Dr. Seminur Topal
- University of California, Irvine - Dance Department
Gönderen Unknown zaman: 12:22 0 yorum
Etiketler: Çağdaş Dans Aktörleri, Dans Tarihi, iDans-9, İzlek, Performans Günlükleri
12 Mayıs 2009 Salı
Double Bill - Deufert+Plischke
Video, Yerleştirme, Hareket, Metin ve Okumalar, Işık, Etkileşim / iDans-9
Sanatçılar çağdaş dans arenasına çıkışlarında, atılması gereken adımları daha bir biyografik kökenleriyle açığa vurur oluyorlar son yıllarda. Bu samimi hava, günümüz popüler kültürüne karşı duyarsızlaşan insanımıza doğru uzanan dürüst bir el niteliği taşıyor ve sanatçı da o insanın yanında her zamanki gibi yerini almaya hazır olan yanıyla derin bir saygıyı çoktan hak etmiş oluyor.
Zaman geriye akıp, bugünkü kimliğe bürünüşün izlerini taşıyor seyirciye..
Bambaşka olgusal gerçekler üzerinden kendilerine özgü bağlantıları yakalayarak, kaçınılmaz bir bütünlüğe kavuşturan diller kuruyorlar kendi işlerinde, ilginç bir şekilde.
(Metin ve diğer yazılar için:
http://idansfestival.blogspot.com/2009/03/program-idans-2-may-2009.html
Baharın bu güzel akşamlarında aramızda sizleri görememiş olmak büyük kayıp!
Neyse ki, neredeyse ay boyunca her akşam sunulacak alternatifler çok yine.
Aramıza bekleriz efendim.
Blue Remix - Yann Marussich
Performans / iDans-9
Dün akşam, bir insan bedeni üzerine odaklandık ve uzun bir süre, görsel algımız dehşet verici bir merakla açılmayı sürdürdü.
Günümüzün tüketim kalıpları (ve biyokimyasal bombardıman içinde) farketmeden kala kalmış olan bedenimizin, çokta kendine özgü olamadan izlemek zorunda kaldığı yaşam çizgisini seyre koyuluyor gibiydi insan... hem de kendisinin tüm çaresiz donukluğunu görerek, ara ara da soluksuz bir şekilde kalarak...
(Bu eserler böyle! Televizyon seyretmeye benzemiyor tabi. Sizi acımasız akıp giden yaşama -savaşa- davet ediyor adeta.)
Eserin derinlemesine araştırması yapılacak olursa, ayrıntılı önbilgi için tüm internet kaynakları sizi bekliyor. http://www.yannmarussich.ch/?m1=7
Ayrıntılar:
Dikkat edin, performansta kullanılan Klein mavisi mucidinin ismini taşıyan başka bir yolculuğa götürebilir sizleri! Bu tek rengin (Yeni Gerçekçi Akım Fransız) ressamı maddesiz duygu yoğunluğunun timsalini patentlemekle kalmamış, tek notalı müziğinide yapmış, aslında bunu da ağdan dinleyebilirsiniz. (Orkestrayı yöneten şefin duruşuda bu kadar bilgiye karşın bizi şaşırtabiliyor!)
Marussich eserin oluşumu için resim kaynaklı çıkış noktalarında durduğu kadar gelişiminde de bilim adamlarıyla uzun süre çalışabilen özelliklere sahip olması ile gösteri sanatlarının disiplinler arası bir aktörü görünümünde..
Sanatın ve bilimin eskiyen kalıpları böylesine yerinde bakış açılarıyla kırılabildikçe, başka çarpıcı buluşmaların da gerçekleşebileceğini hayal edebiliyoruz, böylece yeni alanlarla zenginleşecek dünyamıza doğaya saygılı bir insan bırakmak dileğiyle, araştırmayı sürdürme hevesimiz ve heyacanımız artıyor..
İyi ki festival var. Böylesi bir performansı izlemek, her zaman o kadar kolay olmuyor malum, meraklılar meraksızlara çıtlatsın.
*
18.5.2009:
Daha enerjetik ve teknik bir mecradan bakarak acımasız eleştiriler yapmaya gerek var mı, bilemiyorum..
Seyircisinde bıraktığı hisler hangi açıdan önemli?
Herşeyi doğrudan yaşamak zorunda değiliz, zaten bu mümkün de değil, yaşamadan da gerçeği görebilecek algı ve his kapasitesine ulaşabiliriz.
Performansların samimi ve seyirciyi aldatmaması istenebilir. Ama tamamiyle gerçekle örtüşmesi her seyrici tarafından hala bekleniliyor mu, bilemem?
Zamanında ve belki hala, bazı şok edici gerçek performanslar olmuştur.
Ama artık bence bu tür seçimler, ilerleyen bilimsel bilgiler ve teknolojilerin çoktan gölgesinde kalmış durumda, yani artık seyircinin seçici olması gereken algısına bırakılmış bir kandırmaca bile, performatif bir tercih olarak önümüze sunulabilir durumda, yerseniz..
Gönderen Unknown zaman: 11:50 0 yorum
Etiketler: Biyokimya, Biyolojik beden, iDans-9, Performans
5 Mayıs 2009 Salı
Ahırkapı Şenlikleri
Haber
Kültürel zenginlikleri (her baharı) kutlama (buluşma) alanı
İstanbul'un tarihi-kültürel çok bileşenli toplumsal yapısının dansa akan enerjisi ile buluşmak isteyenlerin, her yıl (Sultanahmet'e çok yakın bir semt olan) Ahırkapı'da gerçekleşen şenlikleri bekleyip kaçırmayacağı kesindir ama, yine de ben hatırlatmak istedim, bu akşam oradayız..
http://istanbuluma.blogspot.com/2009/05/ahrkap-deneyimleri.html
Bu vesile ile herkesin (geçen) Dünya Dans gününü de yerel bağlamda unutmadan kutlamak isterim.
Gönderen Unknown zaman: 16:52 0 yorum
Etiketler: Ahırkapı, Dünya Dans günü, İstanbul, Kültürel zenginlikler
Blog Listem
Telif Hakları
Bu veb sitesinde yayımlanan yazılar bu sitedeki orijinal linki verilerek kaynak gösterilmek ve yazarının adı mutlaka belirtilmek kaydıyla, ayrıca bir izin almadan internet üzerinden elektronik ortamda kullanılabilir. Yazıların basılı ortamda kullanımı için yazar izni gereklidir.